Viinimyymälä

Viini on ihana asia - niin mielenkiintoinen ja salamyhkäinen ja monimuotoinen, että oikein ihmetyttää! Viinivalmistuksen prosessista voisi puhua päivätolkulla, mutta viinimaistelukeskustelusta ei tule loppua ollenkaan!  Minusta viinikeskustelussa parasta on se, että ei ole absoluuttista oikeaa eikä väärää. Jokainen meistä on oman makuaistinsa erityisasiantuntija, ja makuaistin kehittäminen on ikuistehtävä. Suomalaiset marjat ja niiden vahvat aromit soveltuvat niin viinien, liköörien kuin tisleidenkin valmistukseen. Toivotan Sinut tervetulleeksi suomalaiselle viinitilalle!

Tarja Uusipaasto, viininvalmistaja (Lepaa, vuosikurssi 2004)

 

Uusi-Yijälän Viinimyymälästä saat ostaa mukaasi tilan omat viinit – tällä hetkellä myynnissä ruokaviinit Musta Mortti, Yijän Ylpeys ja Kultainen Mataleina sekä makeat seurustelu- ja jälkiruokaviinit Musta Mortti, Yijän Ylpeys ja Hullu Pappi. Tervetuloa ostoksille!

Tilaviinejä saa myydä nykyisen asetuksen mukaan joka päivä klo 9 - 21 välisenä aikana. Meillä palvellaan lain sallimissa rajoissa aina, kun emäntä on paikalla ja varmimmin ravintolan aukioloaikoina! Tarkista palvelu p. 045-6511405.

Pirtin Puotiin olemme keränneet lähialueen yrittäjien herkkuja ja hervokkeita: karamelleja sekä käsitöitä ja musiikkia. Saat tuliaiset ja kotiinviemiset helposti saman katon alta!

 

Viinit

Talon viinit

Uusi-Yijälän tila on yksi uusimmista suomalaisista viinitiloista. Aloitimme viininvalmistuksen keväällä 2005 ja tuotteidemme anniskelun ja myynnin toukokuussa 2006. Lepaalaisen koulukunnan edustajana panostamme laatuun ja viinin nautittavuuteen. Kannattaa kokeilla!

Musta Mortti – 14,00 € / 0,75 l

  • Morttia saa sekä kuivana että makiina versiona. Vuoden 2012 sato pullotettu kesäkuussa 2016.
  • Lajikeviini Mortti-mustaherukasta, viettänyt yhden vuoden tammitynnyrissä kypsymässä.
  • Kuiva 6 g sokeria / l - nautitaan viilennettynä (+ 14-18 C) porsaan, kanan, riistan kera
  • Makea 60 g sokeria / l - nautitaan viilennettynä hyvässä seurassa ihan sillään tai suolaisen tai makean pikkupurtavan kera. Makea Mortti on suosituin "mummuviinimme" wink
  • Sisältää alkoholia 12 %, hapot 8 g/litra.

Yijän Ylpeys (puolikuiva ja makea versio) – 14,00 € / 0,75 l

  • Oman tilan marjoista valmistettu puolikuiva mustaherukka-aroniaviini maistuu porsaan, kanan, maksan, hirven ja poron kaverina. Myös aperitiiviksi sopiva.
  • Puolikuiva ruokaviini tarjotaan viilennettynä +16 - 18 C.
  • Alkoholi 12 %, sokeri 16 g/litra hapot 7 g/litra.
  • Makea seurusteluversio Yijästä viilennetään + 8 C ja nautitaan hyvässä seurassa makean ja suolaisen pikkupurtavan kaverina. Sokeria 80 g/litra. Pullotuserä 3/2017, alkuperä 2012,2013 ja 2014.
  • Vanha maatiaislajike "Melalahti" sekä marja-aronia sekä 3 - 4 kk "sur lie" -kypsytys tuovat Yijään meheviä luumumaisia ja tammisia makuja ja aavistus sherrymäisiä piirteitä.

Kaunis Elina TILAPÄISESTI LOPPU :( – 13,00 € / 0,75 l

  • Puolimakea omena-viherukkaviini seurusteluun, saunan päälle, salaattien ja grillimakkaran kaveriksi. Pullotettu 8.4.2016.
  • Nautitaan jääkaappikylmänä + 4 - 6 C.
  • Alkoholia 12 %, sokeria 40 g / l, hapot 4,5 g / l
  • Tarjoiluvinkki: Pitkään lasiin jäitä, Elinaa n. 12 cl, täytetään kivennäisvedellä, alholittomalla päärynäsiiderillä tai sitruunalimonadilla - Voila! Elina-Sprizzer maistuu erityisesti kuumina kesäpäivinä ja saunan päälle!
  • Vinkki 2: Omenaglögi pitää kylmän kaukana: Laita glögimausteita ( ainakin inkivääri, kaneli, neilikka, vanilja) teesukkaan ja anna Elina-viinin makustua sen hitaasti kuumetessa 10 - 15 min. Ei saa kiehuttaa! Varaa vähintään 12 cl/hlö, voi mennä enemmänkin. Lisää tarjoilulasin pohjalle lusikallinen hunajaa ja kaada kuuma mausteviini päälle. Jokainen huolehtikoon omasta rusina-mantelitarpeestaan, mutta niitä kannattaa varata esille. Patapirtissä on tarjolla myös sokeri-kaneli seokseen dipattua omaa kuivattua omenaa - sopii erinomaisesti glögin lisukkeeksi!

Kultainen Mataleina – 14,00 € / 0,75 l

  • Puhdas puolikuiva viherherukkaviini kala-, kana- ja kasvisruoille. Myynnissä oleva valmistuserä panostettu 8 / 2015 ja pullotettu 6 / 2016. Uusi erä (panostettu 8/2016, pullotettu 3/2017) kypsymässä.
  • Nautitaan viilennettynä + 12 - 14 C
  • Alkoholi 12 %, sokeri 16 g / l, hapot 8 g / l
  • .

Hullu Pappi – 11,50 € / 0,33 l

  • Makea aromikas jälkiruokaviini oman tilan mustaherukasta. Vuoden 2010 Pappi arvioitiin Lepaan laaturyhmässä 28.4.2014 peräti hopeamitalin arvoiseksi juomaksi - nyt myynnissä vuoden 2012 sato