pata-150

Ravintola Patapirtti

Himos ravintolat

Himos ravintolat tarjoavat puhtaita raaka-aineita läheltä.

Ruokaa rakkaudella

Ravintola Patapirtti aloitti toimintansa 23.3.2005. Alusta saakka olemme panostaneet laatuun; hyviin kotimaisiin raaka-aineisiin ja lähiruokaan. Osan raaka-aineista tuotamme itse – luomuna totta kai! ”Hyvä ruoka – parempi mieli” on ohje, joka toimii!

Miten pystymme tarjoamaan Sinulle unohtumattomia elämyksiä? Pyrimme käyttämään kunkin sesongin mukaisia tuoreita kotimaisia raaka-aineita. Paikallisia herkkuja ovat mm. korpilahtelaisen Simolan tilan villisian sisäfile, Ari Sorvarin kalastama Päijänteen kuha, Seppälän tilan karitsan file sekä Karisalmen ja Vanha-Savelan luomutilojen Ylämaan naudan sisäfile ja jauheliha. Näitä eläintuotteita voi hyvillä mielin suositella kaikille vastuullisesti vihreille ruokailijoille!

Tervetuloa nauttimaan herkullista suomalaista ruokaa mummolatunnelmaan!

Patapirtin väki

Maistele mehiläiskuhnurin toukkia

Tarjolla on myös eettistä hyönteisruokaa; mehiläiskuhnurin toukat. Komppa-Seppälän luomutila sijaitsee Korpilahden Korpiahon kylällä. Perheyritys tuottaa Voi hyvin -hunajatuotteita ja lisäksi Järki Särki -luomukalajalosteita.

Kesän aikana mehiläispesä kasvaa ja vahvistuu. Aina välillä mehiläiset luulevat, että tila loppuu kesken ja alkavat valmistautua parveiluun ja pesän jakautumiseen. Työläiset valitsevat muutaman naarasmehiläisen toukan, joiden kennoa suurennetaan ja joita ruokitaan erityisellä kuningatarravinnolla.

Vanha Kuningatar munii haploideja kuhnurimunia; kuhnureita tarvitaan hedelmöittämään uudet kuningattaret parveilun aikana. Hyvä tarhuri huomaa, mitä on tapahtumassa. Hän poistaa kuningatarkennot ja antaa mehiläisille lisää rakennus- ja ravinnonkeräystilaa.

Kaikki ovat tyytyväisiä paitsi kuhnuritoukat, jotka jäävät tyhjän pantiksi. Vaan eivät enää – nyt ne kerätään ihmisten ravinnoksi!

 

Himos ravintolat tarjoavat kuhnurin toukkia ja muita eksoottisia ruokia.
Pihviä

Himos ravintolat tarjoavat vahvoja ja puhtaita makuja

Käytämme turvallista suomalaista lihaa, kanaa ja kalaa sekä pääasiassa laktoosittomia maitotuotteita. Useimmat annokset voi tehdä gluteenittomana.

Ole ystävällinen ja kerro erityisruokavaliostasi, jotta palvelemme Sinua mahdollisimman hyvin! Tarjoilijaltasi ja keittiöväeltä saat tietoa paitsi lain mukaan ilmoitettavista allergeeneista (mm. gluteeni, kananmuna, maito, pähkinät ja maapähkinät, selleri, sinappi, soija) myös muista raaka-aineista ja ruoan alkuperästä.

Suomalainen keittiö ja Himos ravintolat ovat täynnä vahvoja puhtaita makuja, metsien, peltojen ja järvien antimia runsaalla kädellä annosteltuna. Ravintola Patapirtin erikoisuutena ovat tilaviinit ja pienpanimoiden oluet ja muut artesaanialkoholit. Tarjolla on myös rypäleviinejä ja muita perinteisiä alkoholijuomia.

Pahoittelemme sitä, että kaikkia raaka-aineita tai alkoholijuomia ei ole jatkuvasti saatavilla. Lähiraaka-aineiden suosio kasvaa, ja siksi kysyntä ajoittain ylittää tarjonnan. Toisaalta pyrimme hyödyntämään pienetkin uudet mahdollisuudet ”spesiaaliannoksina”.

Unohtumattomia elämyksiä Himoksen kupeessa

Jämsäläiset Himosalueen ravintolat tarjoavat avaimet ”onnellistumiseen”. Ravintola Patapirtti ja Uusi Yijälän tila tarjoaa hyvää ruokaa, juomaa, tulta ja tunnelmaa. Oikeasti tavoitteenamme on lisätä ihmisten onnellisuutta.

Meillä voit yöpyä maaseutuhotellissa Himoksen rinteiden kupeessa, jossa nautit samalla sauna- ja Green Care –palveluista. Maatilan kasvit, eläimet ja luontoympäristö toimivat elämysten lähteenä.

Uusi-Yijälän Viinimyymälästä voit ostaa mukaasi tai lahjaksi jämsäläistä osaamista, tilan omia viinejä. Uusi-Yijälän tilalla valmistetaan Mustaa Morttia, Yijän Ylpeyttä ja Kultaista Mataleinaa ruokaviineiksi. Seurustelukumppaniksi valmistamme makeita jälkiruokaviinejä nimeltään Kaunis Elina, Musta Mortti, Yijän Ylpeys ja Hullu Pappi.

Myyntivalikoima vaihtelee pullotusten mukaan. Meillä palvellaan lain sallimissa rajoissa aina, kun emäntä on paikalla ja varmimmin ravintolan aukioloaikoina! Soita ja tarkista tilanne p. +358 45 651 1405.

Myymme lähialueen yrittäjien herkkuja ja hervokkeita: karamelleja, hunajaa, lihajalosteita, käsitöitä ja musiikkia. Saat tuliaiset ja kotiinviemiset helposti saman katon alta. Muistathan pistäytyä tarkistamassa valikoimamme.

Jämsäläiset himosravintolat ja majoituspaikat tajoavat maatilan elämyksiä.

Ravintola Patapirtti

Soita

+358 45 651 1405

Laita postia

info@patapirtti.fi

Tule käymään

Jyväskyläntie 848, Jämsä

Ravintola

ti - pe 17 - 22 ja la 12 - 22

Viinikauppa

ma - su 9 - 21 (varmista puhelulla)