Luonnonhoivaa & Luonnonvoimaa

Me Uusi-Yijälän tilan väki uskomme luonnon hyvää tekevään voimaan ja ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Hoivaa ja voimaa

Me Uusi-Yijälän tilan väki uskomme luonnon hyvää tekevään voimaan ja ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Haluamme tarjota vieraillemme onnellista oloa ja ikimuistoisia elämyksiä. Toivomme, että tulevaisuudessa voimme yhdistää palvelumme Green Care –laatumerkin alle.

Green Care

Green Care on luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää ammatillista toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämälaatua. Toimintaa harjoitetaan tavoitteellisesti, vastuullisesti sekä ammatillisesti.

Hyvinvointia lisäävät vaikutukset syntyvät muun muassa luonnon elvyttävyyden, osallisuuden ja kokemuksellisuuden avulla.

Pirjo-Riitta Haimila

Torstaisin klo 18 – 19 (saapuminen klo 17.45) tarjolla on Casa-meditaatio, jota ohjaa luontoisterapeutti Pirjo-Riitta Haimila, yli 40 vuotta hemmottelevaa hoivaa ja rinnalla kulkemista. Hän tarjoaa myös mm. seuraavia palveluja:

  • Akupunktio: ensikäynti 50 € / 1 tunti, seuraavat 35 € / 45 minuuttia
  • BH-terapia, Tasapainottamisen kautta kehon ja mielen harmoniaan: 70 € / 90 min
  • Lymfahoito: 38 € / 30 min, 49 € / 45min, 90 € / 90 min
  • Koko kehon vyöhyketerapia / refleksologia: 50 € / 45 min, 90 € / 90 min
  • Vyöhyketerapia: 45 € / 45 min, 50 € / 60 min, 70 € / 90 min
  • Värähtelyrentoutus, mielikuvamatka ja energiarummutus: 45 € / 30 min, 60 € / 45 min, 70 € / 60 min
Pirjo-Riitta Haimila
Puolen hehtaarin metsä

Tarina

Patapirtin pihapiiristä, viinikellarin takaa, aukeaa ihan oikea ”Puolen hehtaarin metsä”. Sen sydämessä piilee 1740-luvulla rakennettu vilja-aitta, joka on siirretty nykyiselle paikalleen 1780-luvulla. Metsän sydämessä kasvaa yli satavuotiaita mäntyjä, jotka vielä 1970-luvulla olivat lehmien kyljenkyhnytyspuita ja metsä oli itse asiassa hakamaalaidun, jolla ahomansikat ja kissankellot viihtyivät. Viimeisen 50 vuoden aikana metsään on istutettu kuusia, joiden juurella kiertävät polut kiehtovat mielikuvitusta. Ketunleipien, sammalten ja kielonvarsien lomassa voi nähdä keijuja ja männinkäisiä.

Jossain vaiheessa metsään on muuttanut Leiskupeikkojen iloinen heimo – ehkä he ovat asustaneet siellä aina, mutta vasta viime vuosina he ovat uskaltautuneet ihmisten ilmoille. Leiskupeikot levittävät Ilosofiaa, uskoa siihen, että hyvyys ja rakkaus ja leikkimielinen jekuttelu valloittavat maailman! Jo sadat lapset ja lapsenmieliset ovat seurustelleet paitsi peikkojen myös keijujen, tonttujen, karhujen ja muiden metsän olentojen kanssa ja nauttineet Lumotun metsän talvi- ja kesätapahtumista.

Lapsiryhmille on tarjolla ”Luontopäivä Lumotussa metsässä”. Lila Leiskupeikon ohjauksella kuljetaan Hiljaisuuden polulla, keskustellaan kierrätyksen tärkeydestä ja roskaamisen vaaroista, seikkaillaan Sokkosilmillä, istutaan nuotiolla ja lopuksi saadaan Peikkokaste. Luontopäivän kesto on noin 2 tuntia. Hinta alkaen 10 € / hlö, minimimaksu 200 €.

Jämsäläiset himosravintolat ja majoituspaikat tajoavat maatilan elämyksiä.

Ota yhteyttä

Soita

+358 45 651 1405

Laita postia

info@patapirtti.fi

Tule käymään

Yijälänsalmentie 190, Jämsä